Spelen er in je relatie relatieproblemen zoals vreemdgaan, weinig zin in seks, veel ruzie, niet goed kunnen communiceren of heb je het gevoel dat jullie uit elkaar groeien. De EFT-relatietherapie probeert de veilige band tussen partners te herstellen waardoor een (vecht-) scheiding uit blijft en je weer opnieuw de verbinding kunt ervaren.

 

EFT-relatietherapie

Een speciale vorm van relatietherapie is de ‘Emotionally Focused Couple Therapy’ (EFT), die door de Canadese psychologe Sue Johnson is ontwikkeld.

Wat is EFT?

Veel mensen kennen binnen hun relatie moeizame periodes. Ze hebben het gevoel dat ze elkaar moeilijk kunnen bereiken en lijken uit elkaar gegroeid. Soms is er veel ruzie of zijn er verschillende behoefte in seksualiteit en/of intimiteit. Je vraagt je af: “Moeten we bij elkaar blijven?”. EFT-relatietherapie kan een oplossing zijn voor de bovenstaande problemen.

De therapie gaat ervan uit dat ook liefde bij volwassen een kwestie is van hechting. Dat wil zeggen, dat niet alleen kinderen, maar ook volwassenen verlangen naar de emotionele nabijheid van hun partner. In de therapie werken we aan een veilige relatiesfeer.

Het doel van EFT is de emotionele beschikbaarheid tussen partners te verbeteren. De taak van de therapeut is om partners te leren om open te communiceren over hun diepere gevoelens en verlangens. De therapie is gericht op het bestendigen van de relatie. Dat betekent dat partners bereid moeten zijn zich hiervoor in te zetten. De effectiviteit van deze therapie is al in verschillende studies aangetoond. De toename van de kwaliteit van de relatie is groter dan bij andere onderzochte vormen van echtpaartherapie.

Emotionally Focused Therapy:

  • Richt zich op emoties, het begrijpen van liefde en verbinding binnen de partnerrelatie;
  • Heeft een hoge slagingskans, meer dan andere relatietherapieën;
  • Kijkt naar communicatie- en gedragspatronen binnen relaties;
  • Kijkt naar de onderlinge verbinding en bereikbaarheid;
  • Zoekt en vindt de zere plekken van vroeger;
  • Bouwt aan een veilige basis om moeilijke dingen te kunnen bespreken.

Het kan ook dat je vindt dat therapie te ver gaat, maar dat je wel je relatie wil verbeteren. Kies dan voor het ‘Houd me vast’-programma.

Klik hier om naar de EFT cursus te gaan op onze website. 

Neem nu contact met ons op!
Spelen er in je relatie relatieproblemen zoals vreemdgaan, weinig zin in seks, veel ruzie, niet goed kunnen communiceren of heb je het gevoel dat jullie uit elkaar groeien.