Van bewegen worden we gelukkiger, blijer en voelen we ons fitter. Misschien is sporten en bewegen niet vanzelfsprekend voor jou en heb je nog nooit ervaren hoe blij en gelukkig je van bewegen wordt. Door de extra begeleiding die wij je bieden leer je om weer plezier in bewegen te krijgen.

Door regelmatig aan lichaamsbeweging te doen, blijft je conditie op peil en voorkom je spier- en gewrichtsklachten. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat ook je stemming verbetert door te bewegen.

In ‘De Praktijk in Hoorn’ wordt elke donderdagochtend een beweegles gegeven. We werken aan het verbeteren van spierkracht, lenigheid, coördinatie en evenwicht.

De lessen worden gegeven op muziek, dit bevordert het ritmegevoel en de coördinatie. Soms maken we gebruik van oefenmaterialen.

Een belangrijk aspect van de cursus is leren om het lichaam op een juiste manier te belasten. Dit voorkomt blessures en hierdoor worden spiergroepen op een effectieve manier versterkt. De oefeningen hebben een positief effect op de houding.

De lessen zijn zeer geschikt voor mensen met lichamelijke klachten, zoals rugklachten, reuma, artrose, fybromyalgie en hoofdpijnklachten. Samen met Daan bepaal je jouw wensen en grenzen.

We beginnen met een uitgebreide warming-up en eindigen met een cooling-down en een korte ontspanning. Het is belangrijk dat na inspanning het lichaam weer tot rust komt en de ademhaling reguleert. Hierdoor kan het lichaam zich optimaal herstellen. Vooral bij mensen met klachten is dit erg belangrijk omdat het herstelvermogen van het lichaam vaak niet optimaal functioneert.

Praktische informatie:

  • Groepsgrootte 8 personen.
  • Matten en andere materialen zijn aanwezig.
  • Donderdagochtend van 9.00-10.00 uur doorlopende groep.
  • Kosten €60,- voor 10 lessen; prijs losse les €7,50.

Daan Stam is Oefentherapeut Mensendieck, hij houdt van sporten en muziek (maken).

Wil je weten of er ruimte is in deze groepsles, neem dan hier contact met ons op.