Bewegen draagt bij aan gezond en fit ouder worden. In ‘De Praktijk in Hoorn’ worden bewegingslessen in groepsverband gegeven. Deze lessen zijn voor mensen die op verantwoorde wijze aan kracht, lenigheid en conditie willen werken. Voor alle cursisten is er persoonlijke aandacht en indien nodig worden er individuele aanpassingen gemaakt voor de oefeningen. Plezier in bewegen en gezelligheid staan voorop.

Bewegen voor ouderen is een gymnastiekvorm voor iedereen vanaf 65 jaar. Tijdens deze lessen worden alle spieren en gewrichten gebruikt met behulp van verschillende oefeningen. De oefeningen worden veelal begeleid door muziek. Er wordt bij meerdere oefeningen gebruik gemaakt van materialen als een bal, hoepel of stok. De oefeningen worden zowel zittend als staand gegeven. De lessen beginnen met een warming up en eindigen met een ontspanningsoefening.

Naast bewegen is ontspanning een belangrijk aspect van de cursus. Ontspanning van de spieren aan het einde van de les voorkomt spierpijn en bevordert het herstel. Via verschillende technieken leert u om uw lichaam te ontspannen.

Indien u 65+ bent en op zoek bent naar een gezellig uurtje ‘sporten’ inclusief thee/koffie en wat lekkers, dan is deze training wellicht iets voor u!

De groepslessen worden gegeven door oefentherapeut Mensendieck Romy Muis in ‘De Praktijk Hoorn’.

Aanvang: donderdagochtend van 11:00-12:00 UUR.
Kosten: € 6,- per les. Een 10 ritten kaart kost €55,- en is 3 maanden geldig.

Voor informatie over data en tijden kunt u contact opnemen met ‘De Praktijk Hoorn’.

Schrijf je direct in!

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw geboortedatum (verplicht) (bijvoorbeeld 01-12-2001)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Welke cursus? (verplicht)

Gewenste startdatum (bijvoorbeeld 01-12-2001)