De Haptonomische zwangerschaps-begeleiding richt zich op de verdieping van de band, die beide ouders al voor de geboorte met hun kind opbouwen. Natuurlijk kent het kind de moeder al door het contact vanuit de moederschoot, door haar hartslag en haar stem. Bij de haptonomische begeleiding wordt dit contact intensiever en bewuster en kan ook de vader al voor de geboorte contact met het kind maken.

In de Haptonomie gaat het om affectieve bevestiging. Dat wil zeggen dat we onszelf mogen zijn en dat we goed zijn. Bij de Haptonomische zwangerschapsbegeleiding laten de ouders voor de geboorte het kind al weten dat het gewenst en geliefd is.

Ook wordt in deze begeleiding aan de ouders aangereikt hoe zij elkaar kunnen steunen. Zodat ze in moeilijke periodes, zoals de tijdens de weeën en de geboorte, het contact en de band met elkaar en hun kind kunnen behouden.

Na de geboorte is er nog een sessie waarin de ouders leren hoe zij hun kind kunnen ondersteunen in de eerste levensfase. Een affectief contact in de eerste levensfase heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van het kind.

De begeleiding bestaat meestal uit 4 sessies voor de geboorte en 1 sessie na de geboorte, samen met het kindje.

De Haptonomische zwangerschapsbegeleiding is een individuele begeleiding. In elke sessie komen de volgende thema’s aan bod:

  • Liefdevol contact met elkaar en het kind
  • Omgaan met alle veranderingen
  • Omgaan met pijn

De Haptonomische zwangerschapsbegeleiding wordt gegeven door Jacqueline Struijk.

De kosten zijn € 84,70 per sessie van 1 uur (sommige zorgverzekeraars vergoeden de nota). U kunt ook kiezen voor de hele cursus (5 lessen) voor € 350,00 inclusief BTW.

Voor informatie over data en tijden kunt u contact opnemen met ‘De Praktijk Hoorn’.

Schrijf je direct in!

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw geboortedatum (verplicht) (bijvoorbeeld 01-12-2001)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Welke cursus? (verplicht)

Gewenste startdatum (bijvoorbeeld 01-12-2001)