De Mindfulness verdiepingsdag is een waardevolle aanvulling op de Mindfulness beoefening. In de 8-weekste training wordt deze dag ook wel de stiltedag genoemd. Je krijgt de gelegenheid om langere tijd bezig te zijn met de oefeningen. Deze dag geeft je de kans om even niet te hoeven reageren en de aandacht helemaal bij jezelf te houden. Op een vriendelijke en milde manier stem je af op jezelf en je behoefte. Stilte brengt inzicht, rust en inspiratie. Het vergroot je helderheid en helpt om tot nieuwe inzichten te komen.

Als ik na een wandelvakantie weer thuiskom, vraag ik me af waarom ik in deze drukte leef. Dan valt het me op hoeveel prikkels er zijn; omgevingsgeluiden, licht en social media. Voor ik het weet word ik ook weer meegenomen in de hectiek en leef ik op de automatische piloot. Mediteren helpt om met zekere regelmaat even uit de ‘doe-modus’ te stappen en in het zijn te komen. Deze verdiepingsdag geeft de mogelijkheid om nog wat meer afstand te nemen, je zou kunnen zeggen dat het een mini retraite is.

Hoe ziet deze dag eruit:
Na een korte introductie worden de deelnemers gevraagd deze dag in stilte te zijn. De meditaties die aangereikt worden zijn een onderdeel van de Mindfulness training (MBSR). De meditaties worden begeleid. Dat wil zeggen dat ik, de trainer, wel zal spreken.

Er wordt een heerlijke vegetarische lunch verzorgd door Han Lutterman. De lunch wordt ook in stilte genuttigd. Dit geeft de gelegenheid om mindful eten te onderzoeken en ontwikkelen.

Aan het einde van de dag nemen we de tijd om rustig uit de stilte te komen, te reflecteren wat deze dag je heeft gebracht en je voor te bereiden om weer het ‘gewone leven’ in te gaan.

Deze verdiepingsdag is geschikt voor iedereen met enige meditatie ervaring. Overweeg je om een meerdaagse stille retraite te volgen dan is een Mindfulness stiltedag een goede voorbereiding daarop.

De Mindfulness verdiepingsdag wordt twee keer per jaar door Conny van Meer aangeboden. Meld je aan voor de nieuwsbrief als je hiervan op de hoogte gehouden wilt worden.

Praktische informatie:

  • Tijd: 10.00-16.00 uur. (inloop vanaf 9.30 uur)
  • Plaats: Studio Saskia de Bruin, Kerkebuurt 169 B, 1647 ME Berkhout.
  • Kleding: makkelijk zittende warme kleding en sokken.
  • Kosten: € 55,-. (Inclusief koffie, thee en een heerlijke vegetarische lunch)

De kern van de Mindfulness stiltedag:

  • Verdiepen van je meditatie ervaring.
  • Ontdekken en ervaren van de stilte in jezelf.
  • Contact maken met jezelf.
  • Ontspannen en je balans hervinden.
  • Nieuwe energie en vitaliteit.

“There is a voice that doesn’t use words. Listen.”

– Rumi –