Op deze pagina vindt u een overzicht van de therapeuten die in ‘De Praktijk Hoorn’ werken. Wij zijn allen paramedisch onderlegd. De basisopleiding is oefentherapie Cesar/Mensendieck. Onze praktijk is gespecialiseerd in de behandeling van psychosomatiek. Daarnaast hebben we ook onze eigen specialisaties.

Conny van Meer Msc. (1967)
Conny van Meer Msc. (1967)
In 1992 heb ik samen met Ella Mulders ‘De Praktijk Hoorn’ opgericht.

Na het afronden van mijn studie Oefentherapie Cesar (HBO), heb ik me gespecialiseerd in adem- en ontspanningstherapie. Ik heb de opleiding Haptonomie gevolgd bij Frans Veldman Jr. In 2003 ben ik afgestudeerd als Gestalttherapeute bij de NSG. De opleiding EFT- relatietherapie heeft me alles geleerd over het maken van veilige verbindingen. Een gevoel van veiligheid en vertrouwen is essentieel voor een goede therapeutische relatie.

Als Mindfulness trainer ben ik geïnspireerd door Jon Kabat-Zinn. Met veel plezier geef ik de groepslessen ‘Mindfulness meditatie in het dagelijkse leven’.

Het begeleiden van mensen bij verliesverwerking (rouw) en bij chronische of levensbedreigende ziektes, zoals kanker, is mijn specialisatie.

In mijn werk leer ik mensen veilige verbinding te maken met zichzelf en hun omgeving. Een niet oordelende, milde en open houding zijn mijn uitgangspunten. Het begeleiden van een proces, waarin mensen zicht krijgen op hun patronen en valkuilen, is elke keer weer een uitdaging. Vanuit bewustwording ontstaat er ruimte voor nieuwe mogelijkheden. Hierdoor ervaart men weer levenslust en vitaliteit.

Helaas is Ella in 2014 overleden, waarna ik met mijn collega’s ‘De Praktijk Hoorn’ heb voortgezet.

Ik ben aangesloten bij de NVAGT, EAGT en de VvOCM. Tevens ben ik geregistreerd bij RBCZ en voor geschillen ben ik aangesloten bij de SCAG.

Kim Nieuweboer Msc. (1979)
Kim Nieuweboer Msc. (1979)
In 2001 ben ik als oefentherapeute Mensendieck gaan werken in ‘De Praktijk Hoorn’.

Al snel ben ik mij gaan verdiepen in de Gestalttherapie door middel van een 4-jarige opleiding bij de NSG in Amsterdam. Daarna heb ik een opleiding Haptonomie gevolgd aan de academie voor Haptonomie in Doorn.

Vanaf 2012 bied ik samen met Conny van Meer Mindfulness meditatie trainingen aan. We doen dit zowel voor particuliere mensen als voor de overheid en het bedrijfsleven.

Naast het werken met arbeidsgerelateerde klachten ligt mijn specialisatie in relationele problemen en problematiek rondom intimiteit. Ook begeleid ik mensen met een negatief zelfbeeld.

Ik ga uit van de kracht die ieder mens in zich heeft. Door het ontwikkelen van zelfreflectie, en de verbetering van contact en communicatie herstelt het zelfvertrouwen zich. Inzicht in de gedragspatronen, leidt tot bewustere keuzes. Als men zich weer positief kan verbinden met zichzelf en zijn omgeving, kan men zich weer ten volle ontplooien.

Samen met Conny van Meer beheer ik het pand op de Drieboomlaan 164.

Ik ben aangesloten bij de NVAGT, EAGT en de VvOCM. Tevens ben ik geregistreerd bij RBCZ en voor geschillen ben ik aangesloten bij de SCAG.

Inge Vogelaar Msc. (1979)
Inge Vogelaar Msc. (1979)
In 2002 heb ik de HBO opleiding tot oefentherapeut Mensendieck afgerond. Na een half jaar in diverse praktijken te hebben gewerkt, ben ik terecht gekomen in ‘De Praktijk Hoorn’. Enkele jaren later heb ik de 4-jarige opleiding tot Gestalttherapeut met succes afgerond.

Daarnaast ben ik gecertificeerd bekkenspecialist. Als bekkenspecialist werk ik met vrouwen voor- en na de zwangerschap, incontinentieproblemen en bekkenpijn. Ook geef de cursus; bevallingscursus van één avond.

Mijn affiniteit ligt in het werken met vrouwen en moeders. Ik begeleid vrouwen die zich niet gelukkig voelen in het moederschap. Zwanger zijn en moeder worden is iets ingrijpends in het leven van een vrouw. Vooral als een eerdere zwangerschap is misgegaan, je een traumatische bevalling hebt gehad of als er relatieproblemen zijn. Ik hoop deze vrouwen een veilige plek te kunnen bieden waar ruimte is om stil te staan bij angst, onzekerheid en verdriet. Maar ook om weer met hoop en vertrouwen te kunnen kijken naar de toekomst.

Ook valt het moederschap soms (erg) tegen. Vooral als er teveel tegelijkertijd in je leven gebeurt. In mijn praktijk kom ik regelmatig moeders tegen die niet op een roze wolk zitten. Ik vind het een mooie uitdaging om samen met deze vrouwen de balans weer terug te vinden in deze zware en bijzondere periode in hun leven.

Ik ben aangesloten bij de NVAGT, EAGT en de VvOCM. Tevens ben ik geregistreerd bij RBCZ en voor geschillen ben ik aangesloten bij de SCAG.

Kim Schoenmaker (1981)
Kim Schoenmaker (1981)
Naast de opleiding tot oefentherapeute Mensendieck, heb ik de opleiding voor leerkracht in het basisonderwijs (PABO) gevolgd. In 2007 ben ik in ‘De Praktijk Hoorn’ terechtgekomen en hier werk ik met veel plezier. In 2012 heb ik de opleiding voor Gestalttherapie gedaan. Hier heb ik veel geleerd over het ontwikkelingsproces van de persoonlijkheid.

Mijn interesses gaan vooral uit naar kinderen met spanningsklachten, zoals hoofdpijn en buikpijn. Naast de adem- en ontspanningsoefeningen, leer ik deze kinderen met stress omgaan. Ook het begeleiden van jongeren en adolescenten vind ik boeiend. Hier werk ik aan het ontwikkelingsproces naar volwassenheid en het ontdekken van wie je bent en wat je graag wil doen in je leven. Het accent ligt op het vergroten van zelfvertrouwen en zelfreflectie.

Het mooiste aan mijn werk vind ik het groeiproces dat plaatsvindt. Mijn doel is om mensen met zelfvertrouwen in het leven te laten staan.

Ik ben aangesloten bij de VvOCM.

Romy Muis (1990)
Romy Muis (1990)
In 2012 heb ik de 4-jarige opleiding tot Oefentherapie Mensendieck afgerond. Daarna heb ik de nascholing triggerpoint-therapie gedaan. Ik werk sinds 2012 vol enthousiasme in ‘De Praktijk Hoorn’. Plezier in bewegen is mijn motto. Daarom ben ik Medical-Kinetics teacher geworden.

Neurologische klachten, zoals CVA, Parkinson, MS en HNP (hernia) zijn mijn specialisaties. Daarnaast heb ik affiniteit met het werken met mensen die ouder zijn (55+). Naast individuele behandelingen geef ik groepslessen in beweging, waarbij ik persoonlijke aandacht heb voor de cursisten . Tijdens deze groepslessen staat gezelligheid en plezier centraal. Door in beweging te zijn, blijf je fit en actief. Dit zorgt voor behoud van zelfstandigheid.

Wat mij aanspreekt, is om samen met mensen te werken aan klachtvermindering. Het proces waarbij inzicht en vertrouwen in het eigen lichaam ontstaat, ervaar ik elke keer weer als heel bijzonder.

Ik ben aangesloten bij de VvOCM.

Jacqueline Struijk (1963)
Jacqueline Struijk (1963)
Ooit ben ik begonnen met de hotelschool en daarna de kunstacademie. Uiteindelijk vond ik het werken met mensen het meest wezenlijk. Ik begon technisch, als Oefentherapeut Mensendieck. Later vond ik de wisselwerking tussen lichaam en emotie zo interessant, dat ik de opleiding Haptotherapie ben gaan doen.

De volgende logische stap voor mij was de opleiding voor EFT-relatietherapie. De verbinding tussen partners en gezinsleden is een belangrijke basis in het leven. In de relatietherapie help ik mensen om liefde weer te laten stromen of om op een harmonieuze wijze uit elkaar te gaan. Mijn eigen levenservaring komt me vaak van pas tijdens deze therapie.

In Amsterdam heb ik een eigen praktijk voor Haptotherapie en EFT-relatietherapie en geef ik ook relatie-weekenden (Houd me vast cursus) voor koppels. Daarnaast werk ik met veel plezier in ‘De Praktijk Hoorn’. Daar geef ik EFT-relatietherapie en Haptonomische zwangerschapsbegeleiding.

Ik ben aangesloten bij de VVH.

Tamara de Boer (1991)
Tamara de Boer (1991)
Na het afronden van mijn studie Oefentherapie Mensendieck, ben ik gaan werken in Amsterdam en Hilversum. Na een waarneming in ‘De Praktijk Hoorn’ heb ik de mogelijkheid gekregen om daar 2 dagen per week te werken.

Het werken met kinderen is mijn specialisatie. Door middel van spel help ik hen in de ontwikkeling van grove- en fijne motoriek. Vooral het vergroten van het zelfvertrouwen is een belangrijk aspect. Ik maak veel gebruik van de technieken van mindful kids, om meer rust en balans in hun leven te brengen.

Naast het werken met kinderen ben ik sporttherapeut en geef ik runningtherapie. Vanaf mijn jeugd heb ik een passie voor sport en bewegen. Om deze passie te kunnen combineren met mijn werk als oefentherapeut heb ik de opleiding tot sportadviseur gevolgd. In deze opleiding heb ik geleerd cliënten met een sportgerelateerde vragen te begeleiden. In ‘De Praktijk Hoorn’ werken we veel met spanningsklachten. Bij de runningtherapie komen mijn interesse voor deze klachten en het sporten samen.

Wanneer je iets leert waarvan je dacht dat het onmogelijk was, ontwikkel je mentale kracht en doorzettingsvermogen. Deze kracht kun je gebruiken in allerlei situaties.

Ik ben aangesloten bij de VvOCM.