Samen met mijn man, met wie ik in 2018 ben getrouwd, woon ik in Purmerend. Voor lekker eten en borrelen met familie of vrienden kun je me altijd wakker maken. Ik geniet van mooie gesprekken of gewoon gezellig spelletjes doen. Daarnaast houd ik ervan om mooie reizen te maken waarbij het ontdekken centraal staat.

Mensen die mij goed kennen vinden mij betrokken en sociaal. In mijn werk als therapeute komt dit sociale aspect terug. Veiligheid en vertrouwen vormen een belangrijk basis voor de therapie.

Na het behalen van mijn HAVO-diploma ben ik de HBO opleiding Oefentherapie Mensendieck gaan doen. Houding, beweging, ontspanning en ademhaling sprak me enorm aan. Tijdens mijn stage kwam ik in aanraking met de triggerpoint methode en ik ben ik me verder gaan scholen tot triggerpoint coach. Ook heb ik de opleiding tot SlaapSlim coach gedaan. Samen met mijn collega’s heb ik daarna de opleiding tot MedicalKinetics teacher gevolgd. Deze bewegingsmethode geeft inzicht in bewegingspatronen en biedt een specifiek oefenprogramma.

In 2013 ben ik gaan werken bij ‘De Praktijk Hoorn’. Na 3 waarnemingen heb ik me in 2015 officieel gevestigd in het team. Het werken in een praktijk met meerdere collega’s ervaar ik als zeer inspirerend en steunend. Omdat ‘De Praktijk Hoorn’ gespecialiseerd is in het werken met stress gerelateerde klachten ben ik me daar ook verder in gaan scholen.

Het begeleiden van mensen als Haptonoom ervaar ik als zeer bijzonder. Het is mooi om mensen te laten voelen dat er verbinding is tussen je lichaam en je hoofd en dat mensen meer uit hun denken komen en thuis zijn in hun lichaam. Op dit moment volg ik nog de verdiepingsopleiding tot Haptotherapeut (3e jaars student) bij Synergos.

Ademhaling is een belangrijk onderdeel binnen de therapie. Ik begeleid mensen in het reguleren van het ademhalingssysteem. Dit doe ik door middel van adem- en ontspanningsoefeningen en gesprekken ter bewustwording. Ik geef een 5-weekse ademcursus volgens de Buteyco-methode.

Het mooie aan mijn vak vind ik de ontmoeting met mensen en de kwetsbaarheid die men laat zien. Vanaf de zijlijn mee mogen kijken in iemands leven blijft telkens weer bijzonder. Door de haptonomie worden mensen bewust van hun eigen gevoel. Mensen krijgen ook meer zicht op de interactie die bij communicatie ontstaat.

Binnen ‘De Praktijk Hoorn’ werk ik vooral met hyperventilatie en andere ademhalingsklachten, slaapproblemen, spierspanningsklachten, gewrichtsklachten en burn-out. Eveneens werk ik graag met mensen die al wat ouder zijn. Elke leeftijdsfase brengt weer andere vragen met zich mee en ik vind het mooi om te zien dat elke leeftijdsfase gepaard kan gaan met groei en ontwikkeling.

Ik ben aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen: VvOCM.

Neem contact op met ons

Disciplines:

  • Haptonoom.
  • Oefentherapeute Mensendieck.
  • Adem- en ontspanningstherapeute.
  • MedicalKinetics teacher.
  • Triggerpoint coach.
  • SlaapSlim coach.