In januari 2023 is weer nieuwe start van de mindfulness en compassie training.

Waarom zou je aan deze training deel nemen?

De mindfulness (MBSR) training is een 8-weekse training die gericht is op leren mediteren. Deze training verbetert het concentratievermogen, je leert focussen en de geest tot rust te brengen.

Veel mensen hebben een onrustige geest, een hoofd vol met veel gedachten die van hot naar her springen. We noemen dit ook wel de ‘monkey mind’. Door te mediteren leer je dit ‘aapje’ dat alle kanten op springt vast te pakken, te kalmeren en tot rust te laten komen.

Op een CT-scan is zichtbaar dat mediteren leidt tot veranderingen in het brein, de hersenactiviteit neemt af en er ontstaat een betere balans tussen beide hersenhelften.

Een kalm brein heeft invloed op ons functioneren. We kunnen beter hoofd- en bijzaken onderscheiden, maken weloverwogen keuzes en worden minder door onze emoties overspoeld. Er is minder gejaagdheid en stress. En als we in stress patronen terecht komen kunnen we die sneller herkennen en eruit stappen.

Misschien denk je waarom zou ik een mindfulness training volgen? Het ziet er zo gemakkelijk uit, mooie plaatjes van mensen die in een prachtige houding op het strand zitten met gesloten ogen. Of je luistert naar een meditatie app. Maar wat doe je nu eigenlijk als je mediteert? Dat leer je in deze training. Lees meer….

Praktische informatie mindfulness training

  • Tijd: 8 lessen van 2,5 uur op vrijdagmiddag van 13.30-16.00 uur
  • Data: 20-27 jan, 3-10-17-24 feb, 10-17 maart 2023
  • Plaats: De Praktijk Hoorn, Drieboomlaan 164 Hoorn
  • Kosten: € 425,- (sommige verzekeraars vergoeden gedeeltelijk de training onder MBSR). inclusief thee en koekjes, reader en toegang tot audiobestanden.
  • Voorafgaand aan de training is een persoonlijke intake indien je niet bekend bent bij Conny.
  • Aantal deelnemers: 8-10

De compassietraining (MBCL) is een verdiepingscursus die je kunt doen als je ervaring hebt met mediteren. Je leert om op een vriendelijke en zorgzame manier met jezelf en anderen om  gaan.

Compassie vergroot je draagkracht. Niet doordat je leert beter vol te houden, maar doordat je leert beter voor jezelf te zorgen. De compassietraining is erop gericht dat je jezelf nog beter leert kennen, het is een training in persoonlijke ontwikkeling.

Beide trainingen zijn wetenschappelijk onderbouwd. Er is wereldwijd veel onderzoek gedaan en de trainingen zijn evidence based, dat wil zeggen dat aangetoond is dat ze helpen bij klachten zoals bijvoorbeeld depressie en burn-out. Het  vergroot je gevoel van welzijn en geluk. Ze leren je om een betere balans te houden in de drukke en snelle wereld waarin we leven. Lees meer….

De trainingen worden bij een aantal verzekeringen ook in 2023 grotendeels vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Meer weten? Conny van Meer: Info@depraktijkhoorn.nl of 0229-212727.

Praktische informatie compassie training

  • Data: 15 feb, 1-15-22 maart, 5-19-26 april, 10 mei 2023
  • Woensdagochtend: 30-12.00 uur
  • Kosten: € 425,- (sommige verzekeraars vergoeden gedeeltelijk de training onder MBSR). inclusief thee en koekjes, reader en toegang tot audiobestanden.
  • Aantal deelnemers: 6-8

    Wanneer je je via onderstaand inschrijfformulier aanmeldt, wordt de inschrijving automatische verwerkt. Na verzending van dit formulier, ontvang je binnen enkele minuten een definitieve bevestiging van inschrijving in je e-mailbox. Controleer je spambox als dit niet het geval is. Circa 2 weken voorafgaand aan de start ontvang je nog een email met alle praktische informatie.

    Alle persoonsgegevens die je ons verstrekt worden verwerkt en beschermd zoals omschreven in onze Privacyverklaring.

    Naam (verplicht)

    Geboortedatum

    Adres (verplicht)

    Postcode (verplicht)

    Woonplaats (verplicht)

    Geslacht (verplicht)

    Telefoonnummer (verplicht)

    Mobiele telefoon

    E-mail (verplicht)

    Toevoegen aan mailinglist (verplicht)

    Wil zich opgeven voor (klik op de grijze balk om een keuze te maken)

    Motivatie tot deelname aan deze bijscholing/cursus

    Is het bij jouw zorgverzekeraar noodzakelijk de factuur pas na afloop van de training te ontvangen?
    Als dit het geval is wordt je verzocht een aanbetaling te doen van €200,- aan het begin van de training. (verplicht)