De zomer staat voor de deur. Tijd om uit te vliegen….

We verlangen naar vakantie, naar rust en ruimte, even niets moeten….nieuwe ervaringen. Het opmerkelijke is echter dat wij mensen het beste functioneren bij een zekere regelmaat. Zoals (dagelijkse) beoefening van bijvoorbeeld mindfulness meditatie, het bijhouden van een dankbaarheidsdagboek, bewegingsoefeningen of sporten. Het werkt gewoon het beste als we dit met een zekere regelmaat doen.

Na de vakantie beginnen we vaak vol goede moed met goede voornemens, zoals sporten en een gezonde leefstijl.

Als je deze nieuwsbrief voorbij ziet komen is het misschien fijn om alvast vooruit te denken….hoe fijn is het als er na de vakantie alvast iets staat, een anker dat je helpt om weer bij iets fijns en goeds voor jezelf uit te komen.

De praktijk Hoorn biedt na de zomer de volgende trainingen aan:

Verdiepingscursus mindfulness. Een heel seizoen lang 1x per maand in een vaste groep samen mediteren en de beoefening verdiepen aan de hand van verschillende thema’s. Elke maand op dinsdagavond van 19.30-21.30 uur, eerste les 10 oktober. Lees meer.

De compassietraining is een andere verdieping  die volgt op de 8-weekse mindfulness training. In deze training leer je om met nog meer mildheid en vriendelijkheid in het leven te staan. Onderzoek toont aan de dat (zelf) compassie een gouden weg aanreikt naar gezondheid, welzijn en veerkracht.
De training start eind september, eens in de twee weken, op vrijdagmiddag van 13.30-16.00 uur. Lees meer.

Natuurlijk begint er ook weer een 8-weekse mindfulness meditatietraining (MBSR) Deze training is ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn, je leert wat mediteren is, welke technieken en oefeningen je kunt gebruiken en er is een theoretisch kader.

Mediteren, het lijkt zo gemakkelijk, je gaat zitten en je komt tot rust. Echter onze mind laat zich niet zo gemakkelijk uit zetten, in deze training leer je op een andere manier met al deze gedachten en gevoelens om te gaan, zodat er werkelijk rust in de geest kan ontstaan. De training start begin oktober en vindt plaats op woensdagochtend van 9.30-12.00 uur. Lees meer.

Benieuwd wat de’ Praktijk Hoorn’ verder te bieden heeft? Bekijk hier alle therapieën.

    Wanneer je je via onderstaand inschrijfformulier aanmeldt, wordt de inschrijving automatische verwerkt. Na verzending van dit formulier, ontvang je binnen enkele minuten een definitieve bevestiging van inschrijving in je e-mailbox. Controleer je spambox als dit niet het geval is. Circa 2 weken voorafgaand aan de start ontvang je nog een email met alle praktische informatie.

    Alle persoonsgegevens die je ons verstrekt worden verwerkt en beschermd zoals omschreven in onze Privacyverklaring.

    Naam (verplicht)

    Geboortedatum

    Adres (verplicht)

    Postcode (verplicht)

    Woonplaats (verplicht)

    Geslacht (verplicht)

    Telefoonnummer (verplicht)

    Mobiele telefoon

    E-mail (verplicht)

    Toevoegen aan mailinglist (verplicht)

    Wil zich opgeven voor (klik op de grijze balk om een keuze te maken)

    Motivatie tot deelname aan deze bijscholing/cursus

    Is het bij jouw zorgverzekeraar noodzakelijk de factuur pas na afloop van de training te ontvangen?
    Als dit het geval is wordt je verzocht een aanbetaling te doen van €200,- aan het begin van de training. (verplicht)