Zoals sommigen van jullie misschien weten, ben ik naast therapeut ook een enorme muziekliefhebber en zelf ook artiest. Ik had afgelopen weekend de eer op te treden voor een publiek van ongeveer 800 mensen. Van tevoren kan ik wel zeggen dat ik aardig zenuwachtig was. Het was al lang geleden sinds mijn laatste optreden. Ik had niet bepaald wat je noemt podiumconditie opgebouwd. Zoals een sporter heel veel kan oefenen in de oefenzaal, hetzelfde presteren in de spotlight is echt niet hetzelfde kunstje. Want er is interactie met zoveel mensen en zoveel elementen. En met jezelf; verwachtingen, hoop, angst, ego… alles komt langs.

Dus daar stond ik, in het park, sinds anderhalf jaar weer voor publiek. En ik ben blij om te delen; wauw wat maakte dat mij gelukkig. Sowieso ging het optreden heel goed en genoot ik zo van het publiek. Al zeiden ze niet eens zo veel. Het feit dat we samen met z’n allen een moment deelden, en met elkaar een band vormen, dat was zo sterk. Ze keken naar mij, waren met elkaar, zeiden soms wat, klapten na elk nummer. En wat heb ik dat gemist. Er was zelfs een moment dat ik even niet op een stukje tekst kon komen, dat ik dat uitsprak, en dat iemand in het publiek zei: “ach joh, het is prachtig, het maakt niet uit. Speel alsjeblieft verder”. Alsof ik even werd gedragen door de hele groep. Het was heerlijk. En smaakt naar veel meer. Dan realiseer ik me, hoe leuk Zoom ook is, dat is waar het offline leven toch echt de digitale wereld ontstijgt. Daar kan geen beeldscherm tegenop.

Om jezelf weer zichtbaar te maken na de corona, om iets te doen waar je gelukkig van wordt, maar misschien ook bang voor bent, dat laat onze moed en zelfvertrouwen en geluksgevoel groeien. Dan komen we weer dichtbij onze innerlijke drijfveren. Ieder mens heeft iets te brengen. Iets wat dichtbij je ligt en persoonlijk is. Niet iedereen zal zijn geluk vinden in een podiumoptreden, maar je kunt jezelf ook op vele andere manieren waardevol voelen en daarbij ervaren dat je iets te brengen hebt. Jouw eigen talenten laten zien. De Praktijk Hoorn werkt vanuit vele therapievormen met jouw eigen kracht, met dat waar je nu al bent en waar je nu al goed in bent.

Fijne nazomer!

Daan

Nieuws betreffende de beweeggroepen:
Per 7 September start Daphne een tweede beweeggroep. Deze wordt elke dinsdag gegeven en vindt plaats in de grote ruimte in de praktijk. Deze werkt net als op de donderdaggroep vanuit de principes van Mensendieck. Ofwel, met aandacht werken aan een fit en gezond lichaam door middel van fysieke en mentale oefeningen. Heb je zin om mee te doen? Neem contact op en neem een proefles!

De beweeggroep van Daan op de donderdag zal per oktober binnen gaan vervolgen, in verband met het veranderende seizoen. De locatie zal nog bekend worden gemaakt. Wil je meedoen, neem ook hiervoor contact op via telefoon of mail.

Nieuws betreffende de mindfulness trainingen
Twee groepen starten, met nog enkele plaatsen.

Donderdag 16 september 8-weeks om 15:30 – 18:00
Vrijdag 29 Oktober 8-weeks om 14:30 – 17:00

Voor alle vragen kun je terecht via:
E: info@depraktijkhoorn.nl T: 0229 212 727