Wil je graag fit en gezond blijven? Vind je het fijn om hier extra begeleiding bij te krijgen?

Dan is deze beweeggroep echt iets voor jou! Door regelmatig aan lichaamsbeweging te doen blijft je conditie op peil en voorkom je spier- en gewrichtsklachten.

In ‘De Praktijk in Hoorn’ worden elke maandag- en donderdagochtend beweeglessen gegeven. We werken aan het verbeteren van spierkracht, lenigheid, coördinatie en evenwicht.

De lessen worden gegeven op muziek voor het ritme en de coördinatie. Er worden verschillende oefeningen aangereikt vanuit de Medical Kinetics. Medical Kinetics is een bijzondere manier van oefenen vanuit de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Soms maken we gebruik van oefenmaterialen.

Een belangrijk aspect van de cursus is leren om het lichaam op een juiste manier te belasten. Dit voorkomt blessures en spiergroepen worden op een effectieve manier versterkt. De oefeningen hebben een positief effect op de houding. De lessen zijn zeer geschikt voor mensen met lichamelijke klachten zoals rugklachten, reuma, artrose, fybromyalgie en hoofdpijnklachten.

We beginnen  met een uitgebreide warming-up en eindigen met een cooling- down en  ontspanningsoefening. Hierdoor  leer je na de inspanning het lichaam weer tot rust te brengen en de ademhaling te reguleren. Je lichaam kan zich dan optimaal herstellen.

Bent u 40+ en op zoek naar een gezellig uurtje sporten inclusief koffie of thee, dan bent u van harte welkom bij ons in ‘De Praktijk Hoorn’.

De groepslessen worden gegeven door Romy Muis (Oefentherapeute Mensendieck/ Medical Kinetics teacher) of Tamara de Boer (Oefentherapeute Mensendieck/sporttherapeut).

Aanvang: maandag- en donderdagochtend van 09:00-10:00 uur.
Kosten: € 8,00  per les. Een 10 ritten kaart kost  €75,00 en is 3 maanden geldig.

Voor informatie over data en tijden kunt u contact opnemen met ‘De Praktijk Hoorn’.

Schrijf je direct in!

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw geboortedatum (verplicht) (bijvoorbeeld 01-12-2001)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Welke cursus? (verplicht)

Gewenste startdatum (bijvoorbeeld 01-12-2001)