NIEUW

in ‘De Praktijk Hoorn’ is de Compassietraining. Het is een vervolg en verdieping op de Mindfulness Meditatie training. De trainers zijn Conny van Meer en Kim Nieuweboer.

Compassie is het vermogen om ons betrokken te voelen bij pijn en lijden, zowel van onszelf als van anderen. Daarbij gaat het om de wens deze pijn en dit lijden te verlichten en daar verantwoordelijkheid voor te nemen. (Zelf)compassie is bevorderlijk voor ons psychisch en lichamelijk welzijn en voor ons sociale functioneren. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat (zelf)compassie samengaat met:

•   Een verzachtende invloed op de impact van negatieve gebeurtenissen
•   Meer persoonlijk initiatief, grotere vaardigheid om met moeilijkheden om te gaan en het nemen van verantwoordelijkheid voor eigen acties
•   Minder angst voor het maken van fouten en minder angst voor afwijzing
•   Meer zelfrespect, sympathie en begrip voor eigen tekortkomingen
•   Een betere zelfzorg en gezonder eetgedrag
•   Betere emotieregulatie, door emoties met vriendelijkheid in plaats van vijandigheid te benaderen
•   Meer positieve emoties, wijsheid, levensgeluk en optimisme
•   Meer sociale verbondenheid
•   Gezonder functioneren van onze hersenen en neurobiologische systemen

Als we eerlijk zijn met onszelf, is het duidelijk dat we gezien willen worden, geaccepteerd en aanvaard voor wie we zijn. We willen ons welkom voelen als we ergens komen. We willen ons geliefd voelen, ook al zijn we niet perfect, dus met alles erop en eraan.

In de eerste plaats is het belangrijk om te leren voor jezelf te zorgen. Sta er eens bij stil; hoe vriendelijk ben ik voor mezelf als ik net een fout heb gemaakt, of wanneer ik iets ‘doms’ heb gezegd? Kan ik liefdevol en aardig zijn voor mezelf? Kan ik mezelf werkelijk rust en aandacht geven? We zijn vaak hard voor onszelf. Vraag je maar eens af hoeveel vrienden je nog zou hebben als je even hard zou zijn voor je vrienden als voor jezelf.

Bij de compassie training beginnen we met liefde voor jezelf. Net zoals het in het vliegtuig belangrijk is eerst je eigen zuurstofmasker op te zetten, voor je je kinderen of anderen helpt, is het belangrijk om eerst zorg te dragen voor jezelf. Daarna kan je anderen helpen.

De compassietraining bestaat uit diverse meditaties die gericht zijn op mildheid, compassie en gedeelde vreugde. De meditaties helpen om rust te vinden, veiligheid en koestering te ervaren. Ze bieden steun in moeilijke momenten. Veel meditaties werken vanuit je voorstellingsvermogen. In deze training leer je hoe je zelfzorg in je leven kunt inbouwen.

Conny en Kim hebben de trainersopleiding voor de (zelf)compassie gevolgd bij David de Wulf. Ook in deze cursus is onze haptonomische achtergrond merkbaar.
De groep bestaat uit maximaal 10 personen. Kussens, matten, dekens en andere materialen zijn aanwezig en de thee staat klaar. Tijdens de cursus wordt er gewerkt met een syllabus.

Wanneer je nog niet bij ons in de Praktijk bekend bent,
dan starten we voor aanvang van de cursus met een intake.

Nieuwe cursus 2017-2018

Volwassenen:

vrijdagmiddag 14:30-16:30 uur

24 november, 1-8-15 december, 12-19 januari 2018

prijs: € 285,- inclusief syllabus

Jongeren:

dinsdag namiddag 17:00-19:00 uur

28 november, 5-12-19 december, 9-16 januari 2018

prijs: € 285,- inclusief syllabus

Schrijf je direct in!

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw geboortedatum (verplicht) (bijvoorbeeld 01-12-2001)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Welke cursus? (verplicht)

Gewenste startdatum (bijvoorbeeld 01-12-2001)