Wij zijn er trots op dat in onze praktijk regelmatig een intensieve ademcursus wordt georganiseerd die verbluffend goed werkt bij CARA-klachten en hyperventilatieproblemen; de zogenaamde Buteyko-ademcursus.

Bij voldoende aanmeldingen wordt deze cursus in ‘De Praktijk’ aangeboden door een bevoegd Buteyko therapeute; Willemien de Neree. Voor meer informatie mail naar info@natuurlijkademhalen.nl.

U leert ademhalingsoefeningen die uw ademhaling normaliseren. Ook leert u hoe u het beste omgaat met zaken die uw ademhaling sterk kunnen beïnvloeden, zoals praten, slapen, sport, voeding. Het programma vraagt enige discipline en doorzettingsvermogen. Mensen die het programma trouw volgen, merken dat beetje bij beetje hun ademhaling rustiger wordt. Met alle positieve gevolgen die daarbij horen.

Als u interesse hebt, mail ons dan voor informatie over de data.

De Buteyko methode

De Buteyko methode is vernoemd naar de oprichter, de Russische professor doctor Konstantin Buteyko. Het is een zeer effectieve ademtechniek voor het beheersen van astma en andere aandoeningen die gerelateerd zijn aan ademhalen. De oefeningen zijn geschikt voor zowel volwassenen als kinderen, en geeft snelle resultaten.

De Buteyko methode is een serie ademhalingsoefeningen die erop gericht zijn de ademhaling te verminderen. Het oefenen kan uiteindelijk worden geïntegreerd in het dagelijkse leven van elk persoon. U hoeft uw dagelijkse activiteiten dan niet meer te onderbreken; u kunt gebruik maken van het concept van de methode op elk moment in elke situatie.

De achterliggende gedachte is dat (te) veel ademen leidt tot een te groot verlies van kooldioxide, en kooldioxide is de belangrijkste regulator van alle functies van het organisme, essentieel voor het interne milieu in het organisme. Zo zorgt de kooldioxide ervoor dat de hersenen, organen en spieren meer zuurstof krijgen.

U zult dan ook merken dat zowel uw conditie als sportresultaten aanzienlijk toenemen.

Voor informatie over data en tijden kunt u contact opnemen met ‘De Praktijk Hoorn’.

Schrijf je direct in!

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw geboortedatum (verplicht) (bijvoorbeeld 01-12-2001)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Welke cursus? (verplicht)

Gewenste startdatum (bijvoorbeeld 01-12-2001)

De Buteyko-ademcursus