De cursus ‘Mediteren in het dagelijks leven’ wordt tenminste twee keer per jaar aangeboden in ‘De Praktijk Hoorn’. Het is een training in Mindfulness Meditatie en bestaat uit 8 bijeenkomsten van twee en een half uur. De trainer is Conny van Meer of Kim Nieuweboer.

De cursus is geschikt voor mensen die willen leren meer rust en ontspanning in hun dagelijks leven te brengen. Mediteren helpt bij piekeren, slaapproblemen, depressie-en angstklachten, pijn en vermoeidheid. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mediteren een gunstige invloed heeft op het afweersysteem en dat mensen zich energieker en gezonder voelen.

In de cursus komen verschillende meditaties aan bod, zoals de drie minuten ademruimte, de bodyscan, zittend en staand mediteren, de bergmeditatie en de loopmeditatie. We besteden vooral veel aandacht aan de ademhaling en er worden oefeningen gegeven om je lichaamsgevoel te vergroten in de vorm van mindful stretchen en yoga.

Een van de belangrijkste aspecten van de Mindfulness Meditatie is het bewustwordingsproces. Je krijgt inzicht in gedragspatronen door vragen en oefeningen. De zeven pijlers van Jon Kabat-Zinn ( niet oordelen, geen streven, eindeloos opnieuw beginnen, geduld, vertrouwen, acceptatie en loslaten) nemen in de cursus een centrale plaats in. Je leert dat situaties vanuit bewustzijn beantwoord kunnen worden.

De cursus is opgezet volgens de methode van Jon Kabat-Zinn. In de wijze waarop meditaties worden aangereikt is de Haptonomische achtergrond van Conny van Meer en Kim Nieuweboer voelbaar.

De groep bestaat uit maximaal 10 personen. Kussens, matten, dekens en andere materialen zijn aanwezig en de thee staat klaar. Tijdens de cursus wordt er gewerkt met een syllabus. Het is fijn als je thuis ruimte maakt om ook te mediteren. Dit kan variëren van 15 minuten tot 45 minuten per dag, afhankelijk van de persoonlijke situatie.

In september 2018 start de volgende cursus onder leiding van Conny van Meer. De cursus zal worden gegeven op donderdagmiddag van 15:30 tot 17:45. De data zijn als volgt; 13, 20 en 27 september, 4, 11 en 18 oktober en 1 en 8 november.

De kosten zijn € 380,- inclusief BTW en syllabus. Sommige zorgverzekeraars vergoeden deze cursus.

Wanneer je nog niet bij ons in de Praktijk bekend bent, dan starten we voor aanvang van de cursus met een intake.

Voor informatie kunt u contact opnemen met ‘De Praktijk Hoorn’.

Schrijf je direct in!

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw geboortedatum (verplicht) (bijvoorbeeld 01-12-2001)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Welke cursus? (verplicht)

Gewenste startdatum (bijvoorbeeld 01-12-2001)

voordelen van mindfulness op een banner