Mindfulness Stiltedag Online

‘We zien de dingen niet zoals ze zijn, we zien ze zoals wij zijn’, -Anaïs Nin-

De mindfulness stiltedag is een dag ter verdieping van je meditatie beoefening. In deze onzekere tijden met corona kan mindfulness meditatie je helpen om rust en balans te vinden en te behouden. Het thema van deze dag is loslaten en vertrouwen. Deze twee pijlers van Jon Kabat-Zinn kunnen ons helpen om mee te bewegen op de stroom van het leven zonder terecht te komen in weerstand of in het moeras van onze angst.

In onzekere tijden trilt de grond wat meer onder onze voeten, we zijn ongerust bij alles wat we in ons lichaam voelen, misschien is er angst om naar buiten te gaan of om contact te hebben met andere mensen. Maakt de hele situatie je boos en ervaar je weerstand? Hoe meer we in onze emoties terechtkomen hoe minder helder overzicht we hebben over de situatie en ons leven. Angst werkt verlammend en beklemmend.

De meditaties en beweegoefeningen zijn deze dag gericht op het vinden van je eigen stevigheid, zowel in je lichaam als in je geest. Tevens oefenen we in gelijkmoedigheid, een van de vier basishoudingen uit het boeddhisme. Je gaat voelen wat je nodig hebt om goed voor jezelf te zorgen en het anker in jezelf weer te vinden.

De deelnemers zijn deze dag in stilte, de meditaties worden begeleid. Deze dag is bedoeld voor mensen die enige ervaring hebben met mediteren

Als je mee wilt doen dan is het fijn om een rustige ruimte te hebben waar je niet gestoord wordt. Je hebt een mat, dekentje, kussen voor je hoofd, meditatiekussen of bankje en een stoel nodig. De dag wordt via zoom gegeven, je hebt dus een pc of laptop nodig.
Het is fijn om thee of koffie bij de hand te hebben en zelf te zorgen voor een lunch die je in stilte kunt nuttigen.

Dag: zondag 6 december 2020
Tijd: 10.30 -16.00 uur
Kosten: €45,-
Trainer: Conny van Meer, Mindfulnesstrainer level I

Trainingsaanbod in 2021:

8-weekse compassietraining (MBCL)
start 22 januari 2021 Lees meer…….

Mindfulness Stiltedag
Zondag 31 januari 2021 Lees meer…….

8-weekse mindfulness training (MBSR)
start 26 februari 2021 Lees meer…..

Voor meer informatie: www.depraktijkhoorn.nl of info@depraktijkhoorn.nl